2009 m. liepos 26 d., sekmadienis

Black Lagoon & Black Lagoon: The Seccond Barrage

"Lagoon Company" - šitaip va vadinasi visa ši šutvė kiek aukščiau šitų žodžių. Jums iš kairės: Benny-Boy, Okajima Rokuro "Rock", Revy, ir Dutch (bet kažkodėj jam prideda galūne Y, taigi Dutchy). Kompiuterių genijus iš Amerikos, vidutinybė prekybininkas iš Japonijos, Profesionalė ginklų srityje, amerikos-kinė, ir Vietnamo karo veteranas. Linksma kompanija, ar ne tiesa? Ir kuogi jie prasimaitina? Tai labai paprasta. Jie - piratai, kontrobandininkai ar šeip pasiuntinukai. Viskas priklauso nuo užduoties ir žinoma užmokesčio. Atrodytų visa tai normalu, jei pašalintume du bičus iš komandos (turbūt nereiks rodyt pirštu kuriuos), bet skaitykit tuoliau ir suprasit kas ir kaip.

Istorija:
Okajima Rokuro (bičas su kaklaraiščiu), buvo išsiūstas į darbo kelionę laivu. Turėjo sudaryti keletą sutarčių ir perduoti kažkokiam tais kazokui siuntinį. Nieko čia sunkaus atrodo. Bet va kažkam prisireikė to paketo, kažkas pasamdė "Lagoon Company" ir Rock'ui nespėjus susigaudyt, siuntinys paimtas, ir jo nelaimei, Revy, dėl didesnio užmokesčio paėmė jį įkaitu. Tipinis pagrobimas, ar ne tiesa? Kompanija greit sužinojo apie tai, sužinojo ir kainą, ir tai kad darbuotojas pagrobtas. Ir kaip pasielgė tie Didvyriai? O paprastai. Paketas turi būti sugrąžintas arba sunaikintas, darbuotojas lievas, tad žuvims jį. Verčia nusišypsoti. Lagoonos įgula išdėsto situaciją Rock'ui, nes bėgti atvirame vandenyne neverta, o jie vistiek neturi ką veikt. Ypač Revy. Kai komanda jau daugmaž sutarė Rock'u pašert žuvis, kur buvus kur nebuvus prisistatė galvažudžių komanda, prisidengusi kariuomėne ar kažkuo panašiu. Po daugybės veiksmo jie ištaškė galvažudžius ir nuvyko ten kur turėjo įvykti mainai, jie įvyko ir Rock'as kaip ir turėjo pasirinkimą. Arba toliau laižyti bosams subines ir dirbti Japonijoje, arba prisidėti prie "Lagoon Company" ir daugmaž linksmai gyvent. Žinoma pasirinko jis Lagoona. Va ir prasidėjo "nesibaigiančios linksmybės". Ne syki Rock, Revy, Dutch ir Benny-Boy susidurs su neaiškios kilmės tipais.

Visa istorija įdomi, veiksmas sukasi apie "juodus darbelius" ir kaip jie vykdomi arba kas juos užsako, kam ir kaip. Ne kartą Rock'as šeip sau įsivels į nesąmonę, nes toks jau jsi yra. Revy trauks jį iš balos ir viskas. Tiesą pasakius viskas beveik ir sukasi apie juodu. Tik kad "muscles" šį kart ne bičas vardu "Rock". 10 vien už tai kad užsikabinau nuo pat pirmo epizodo, tiksliau nuo pirmų minučių.

Veikėjai: "Lagoon Company" jau aprašiau daugiau ar mažiau, bet nereik čia spoilų, taigi apie veikėjus. Susitiksim daugybę gangsterių, mafijozų, šeip suskių ir dar velnia žino ko. Neatsimenu epizodo kad kas mordon negautų ar ko nenušautų. Visi (išskyrus Rock ir dar kažkokią blondinę kuri pasirodo keliuose epizodose) supranta ir žino kaip gyvenimas sukasi Roanapure (mieste kuriame Lagoon'os būstinė, ir kuriame sukasi veiksmas). Žmonės žudomi už pinigus, mafija suka savo versliuka, ir taip toliau. tad nepaslaptis kad kiekvienas veikėjas turi ginklą, ir moka juo naudotis. Vieni geriau, kiti blogiau. Tik va ties kiečiausia, kurie muse pautus nušautų, tai šįsyk ne vyrukai, o Merginos. Jos daugiausia ir pliekasi, ir rodosi ir papais tabaluoja, kas man labai patiko :D 10 už originalumą (kolkas dar nei vieno tokio anime nemačiau kur bobos atstoja vyrus, ir dar taip vyriškai!)

Animacija: 9. Susišaudymų scenos nepriekaištingos, judesiai plastiški (nors atrodo prie kelių epizodų dirbo mėgėjai), Kūnai nulieti puikiai (ypač su biustais), o ko daugiau ir norėt, nu? Japonija.

Garso Takelis: Nesakau kad jo klausyt galėčiau, bet muzika labai gerai parinkta. Ne sykį girdėjau kaip gitaros rėkdavo arijas, ar būgnai gaudė tolumoje. Nieko mandraus, jet it waz kūl. 9.0.

Viso: 10 rašau... Nes bijau kad Revy išgirdus apie 9, sukiš savus 9.2mm Berretas "Sword Cutlass" man šiknon ir galėsiu tada dejuot :D

Verdiktas: Nori daug veiksmo, necenzūruotų žudynių, kraujo, smurto, tiek kad net pajustum tą šūdino padugnių gyvenimo skonį burnoje? Žiūrėk Black Lagoon. jei itin įsiklausysi, net išgirsi tyloje spragsint gaiduką ginklo, tuščia apkaba.

SholtZ.

P.S. The Second Barrage tai tik antras sezonas, kuriame prie openingo pridėjo mažytį užrašą "The Second Barrage" :D

0 komentarai (-ų):