2010 m. vasario 14 d., sekmadienis

Ghost in the shell: Stand Alone Complex



Turbūt kiekvienas yra girdėjęs šį pavadinimą: "Ghost in the Shell".
Nenuostabu, nes tai turbūt viena didžiausių manga/anime/video game frančizė per pastaruosius 20 metų. Pirmoji manga išleista 1989 metais, mangakos, Shiro Masamune. 1995 metais, sukurtas pirmasis filmas pagal manga, tuo pačiu pavadinimu "Ghost In the Shell". Kiti Du filmai išleisti 2004 ir 2006, "Ghost in the Shell 2: Innocence" ir "Ghost in the Shell: S.A.C. Solid State Society". Pastarasis išleistas po TV serijų, kurias ir ruošiuosi apžvelgti (Filmų neaprašysiu, nes kolkas man tai neįkandama užduotis)

Taigi "Ghost in the shell: Stand Alone Complex" išleistas 2002, studijos "Production I.G" 26 epizodų, seka visiškai kita laiko plotme, nei Pirmasis filmas, tad neišsigąskit jei ko nesuprasit.

Istorija: 2030-ieji. Robotizacija ir nano technologijos pasiekė itin aukštą lygi. Nebėra kūno dalies kurios negalėtų pakeisti dirbtinė. Net ir smegenys, jas galima kibernizuoti. Interneto tinklas išplėstas taip, kad bet kokią informaciją galite pasiekti tiesiog eidamas gatve, žinoma jei jūsų smegenis pakeistos kibernetinėmis. Su tokiu dideliu tinklu atsirado ir problemų: hakeriai ir kiti fiziškai neapčiuopiami nusikaltimai.
Viešasis 9 Skyrius specializuojasi būtent šioje srityje. Nedideliame būryje pareigūnu nerastum nė vieno, kurio kūno sandara neprimintų Terminatoriaus. Čia ir sutinkame jau pažįstamus veidus, skyriau viršininkas Daisukė Aramakis ir Majorė Kusanagi Motoko su savo pavaldiniais.

Siužeto linija pradžioje bus neaiški, bet jau maždaug 4-tame epizode bus pavaratota sąvoka "Warai Ottoko" (Laughing Man - Besijuokiantis vyras). Kas ir kaip toliau neatskleisiu, bet turiu pranešti - pasiruoškit sutelkti smegenis ir susimastyti, nes minčių ir klausimų kils daugiau nei gausit atsakymų. Jei neklystu, pagal G.I.T.S. frančizę yra sukurtos dvi filosofijos šakos.

Atvirai kalbant, anime mane sukrėtė. Atrodo viskas aišku, bet niekas neaišku. Istorijos sukrės, prajuokins, ir privers verkt, kol galiausiai suprasit kodėl verta gyventi. Sakydamas dar ką nors tik atskleisčiau brangias siužeto detales, nuostabius jo vingius ir netikėtumus, todėl baigiu ir rašau Istorijai Max +1. 10/10

Veikėjai: Taip Taip, ta pati komanda. Susipažinkim: Majorė Kusanagi Motko (vienintelė moteris), Viršininkas Daisuke Aramakis (praplikes angelas), Togusa (Muleto vyriškis), Batou (Didelis ir baisus su įdomiom akim), Saito (Snaiperis su kibernetine akimi), Borma (plikis su įdomiom akim), Ishikawa (barzdočius)ir Pazu (Bičas itin siauromis akimis). Visi susipažinot? Gerai, tai va, jie per visą 26 epizodų virtine spardys ir karš kailius kaip tik elitinė komanda sugeba. O! Vos nepamiršau, tachikomų, tankų su D.I. kurie pradės dažnai filosofuot ir dažnai mėgins linksmint pasaulį. Nors kai kurie komandos nariai nebus labai plėtoti, vistiek atrodys kažkokie skirtingi ir kažkaip susiporavę. Tarsi Viena pora būtų kilusi iš to paties būrio nuo gimimo. 10/10.

Animacija: Neperspjovė Filmų kad ir kaip norėjau, bet nebuvo bloga. Nebuvo ir gera. Buvo OSUM. Žmonių veidai labai tikroviški ir besitaškančios smegenys nuo kulkos, labai gražiai į šalis pažeria gausybę laidų. 10/10.

Garso Takelis: Visa ta pati kompanija kaip ir "Cowboy Bebop'e". Kompozitorė Yoko Kanno, Vokalus rašė Timas Jensenas, o atliko dainas tokie Grandai kaip Scott Matthew, Steve Conte ar Mai Yamane. Tiesiog nuostabu. dar keletas valandų nuostabios muzikos man :P. 10/10

Viso: Apavalus 10. Masterpiece iki gelmių.

Verdiktas: Dedame į skiltį "Būtina Žiūrėti" Poskyrį "Kuo labiau būsi subrendęs, tuo geriau." Tai buvo vienas tų nuostabių anime kurie privertė mane mąstyti, dirbti, judėti, būti kiborgu, ne robotu. Skubėkit, peržiūrėkit, ir mirkit mane minėdami geru :D.

SholtZ

P.S.: Pabaigos tema mane įkvėpė pakeisti blogo išvaizdą. Na ji, ir Dar Soukyan :P Thank you:)

0 komentarai (-ų):