2009 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Buso Renkin























Buso Renkin - Šarvuotas alchemikas.
Tie kuriems sąvoka "alchemikas" asocijuojasi su gana žemo ūgio, šviesių plaukų, ir bjauraus charakterio žmogysta pavarde Elrikas, teks nusivilti. Čia nebus nei virsmo ratų, nei "tiesos už vartų", nei išminties akmens laužančio bet kokias ribas. Bet apie viską laiku ir vietoje.

Istorija: Pradėkime nuo to, kad 16-metis Kazukis Muto žūva mėgindamas apsaugoti nepažįstama merginą nuo pabaisos (kaip vėliau paaiškinama merginos vardas Tokkiko Tsumura, o pabaisa - homunkulas (dirbtinis žmogus, nė velnio nepanašus į tuos iš FMA)). Kad išgelbėtų Kazukiui gyvybę, mergina vietoj jo širdies įtaiso kakugane - alchemijos esencijos tvarinį. Viskas kaip ir baigtųsi, mergina sveika, "didvyrio" gyvybė išgelbėta, niekas nieko neprisimins, jei tik ne viena smulkmena. Kakuganės ypatinga savybė, tai materializacija į kokį nors ginklą, kurią aktyvuoja vartotojo noras kovoti. Ne išimtis ir Kazukis. Jis gana greitai perpranta kakuganės privalumus ir stoja į kovą prieš žmogėdras homunkulus.

Gerai, kiek supratau Buso Renkin autorius, Nobuhiro Watsuki, sukūrė ir jau klasika tapusį, Rurouni Kenshin. Pastarasis žinomas bene visame pasaulyje, fanai skaičiuojami dešimtimis tūkstančių, o ką Buso Renkin? Trys raidės: WTF? Tam kad įveiktumėt šitą anime prireiks dviejų dalykų, ir trečio kuris nepamaišytų, tai yra:
1. Meteoro plieno kantrybės.
2. Nesveiko anime ir japonijos fanalizmo.
ir 3. (nebūtinai jei pirmi du dalykai gana stiprūs) Y chromosomos.
Paklausit kodėl tos y chromosomos? Atsakymas paprastas - visa istorija tai "Noriu apginti draugus, ir nieko nenužudyti". Labai vaikiška, o gal turėčiau sakyt berniukiška. Taip pat visas dėstymas nuobodus, visi tie triukai, pavadinimai ir kitokia nesąmonė varė vėžį (ne veltui pusmetį žiūrėjau). Net pabaiga ir ta neatitiko mano lūkesčių... Bet. Yra vienas bet. Mano malonumui kartas nuo karto įvykdavo kas nors perverted ar šeip linksmo. Kaip kad vienas bičas bendroje vonioje prisidengė savo gabaritus mediniu kibirėliu... žinoma rankomis jo nelaikė... Bet esmės tai nekeičia, tai pridėjus Samurai X, atėmus nesąmones, ir pridėjus "pervertness" gauname apie 6-7. 7/10.

Veikėjai: Turim Homunkulus sukurtus iš gyvūnų ir žmonių mixo, turim "alchemijos armijos narius" turim Kazuki, Turim Tokkiko ir turim du mano mėgstamiausius... Tai CAPTAIN Bravo, ir Papillon Mask. Pirmas tai aišku kodėl man patiko (mes abu kapitonai), o antras toks... Gay-like vaikinas kuris bent jau mane pralinksmina vienoje ar kitoje situacijoje (kaip kad bendroje vonioje). Bet bendrai paėmus veikėjai blankūs. O gal nelabai? nežinau kuriuo kampu žiūrėti. Vaiko akimis, ar Kapitono. Tvirtos nuomonės neturiu todėl 7/10

Animacija: Šauk ir apspjauk. Animacijos gerumo intervalas svyruoja tarp 9 ir 3. Įsivaizduokite: Ekrane matote 2D kovą su daugybe sprogimų, tobulai nupieštų judesių, ir čia buvęs čia nebuvęs įsibruka visiškai nešlifuotas 3D prototipas ir sugadina visą reginį. Arba tokia pati situacija, tik veikėjai sukeisti. Šauk ir apspjauk rupūžės 7/10.

Garso Takelis: Ar kada nors klausei žviegiančios katės nakties tyloje? Ar kada tavo ausį pasiekė šaižus, braižomo stiklo keliamas triukšmas? Jei taip tai suprasi kodėl Buso Renkin OST pavadinsiu Ekskrementų krūva, ir tai jam suteiks tik žavesio. rašyčiau 2 iš 10 bet buvo viena daina kuri negadino anime todėl 3/10.

Viso: 6/10. Nebijokit, yra buvę ir baisiau, bet norėdamas jus apsaugoti neviešinsiu tų kelių baku...

Verdiktas: Esi jau senas anime fanas, neturi ką žiūrėti, o on-going gana nuobodūs. Y chromosoma funkcionuoja tobulai, bet esi dar vaikas. Eik žiūrėti Buso Renkin. Bet prieš tai pasitark su gydytoju ar vaistininku.

1 komentarai (-ų):

Anonimiškas rašė...

gera pradzia