2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Claymore

Claymore - dar vienas anime sukurtas pagal mangą, kurios autorius, Norihiro Yagi. Pirmiausia, kad jūs suprastumėte mane, o aš nepasiklysčiau savo mintyse, parašysiu trumpą sąvokų lentelę:
Yoma - monstras kuris terorizuoja šio pasaulio žmonės. Greičiu ir jėga jam neprilygsta nė joks žmogus. Žodžiu pragaro šuo.
Claymore - kariai, sukurti būtent kovoti prieš šituos Yoma's. Visi be išimties Claymore yra moterys (buvo ir vyrų), ir sukuriami jie, žmogui įsodinus Yomos kraujo ir kūno.
Yoki - Tai dvasinė, fizinė energija kurią spinduliuoja Yomos ir Claymore. Chi, chakra, makra, reiatsu, peiatsu - kaip norit taip vadinkit, žodžiu jėga.

Istorija: Viskas prasideda kai viename mieste, užpuolami žmonės. Kūnai brutaliai sudarkyti, jų viduriai suėsti. Ir taip, kiekvieną naktį. Po trijų dienų siaubo, miesto žmonės nutaria išsikviesti Claymore. Kad ir kaip jie bijo Yomos, Claymoru bijo dar labiau. Jų nepavadinsi nei žmonėmis jei Yomomis. Į pagalbos šauksmą sureaguojama greit. Neilgai trukus mieste pasirodo Claymore vardu Klara (Clare). Miestelėnai jos šalinasi, bet va vienas berniūkštis, Vardu Rakis (Raki), be jokios baimės pradeda trainiotis aplink Klarą. Claymore įsako jam netrukdyti ir pamiršti apie ją, nes turbūt daugiau jie nematys viens kito. Rakis pabrukęs uodega grįžta namo, kur jo laukia... Yoma. Kaip paaiškėja Yoma perėmė jo brolio kūną, ir Rakiui grįžus namo, ėdė jo dėdės vidurius. Keli neatsargūs judesiai ir Rakis taps vakariene. Net tai pasirodo Claymore, nušnioja Yomai galvą ir.. taip, jūs nesuklydot, palieka berniuką likimo valiai. O likimas žiaurus, tiksliau miestelėnai. Pabūgę galimybės kad ir Rakis, kaip jo brolis yra Yoma, jie ištremia jį iš miesto. Miestas netoli dykumos, o smėlio audros žiaurios. Rakis pabunda kitame mieste, užeigoje, lovoje. Iš šeimininko sužino kad jį čia atitempė Claymore. Berniūkštis puola paskui ją ir taip prasideda Klaros Ir Rakio istorija.

Iš esmės viskas sukasi apie Klarą. Netgi turim penketą (man rods) epizodų ik to, kol ji tapo Claymore. Nežinau kodėl, bet Japonai turi savybę suknist geras scenas, pvz milijoną kartų ją pakartodami. Priedo to, kvailus veikėjus. Kaip pavyzdį paimkim Rakį. Jis - verksnys, nevykėlis ir niekam tikęs berniokas (Labai jau primena Albertą iš Gankutsuou). Bet vistiek Klara tamposi jį kartu, nepaleidžia ir nė neiš... Oi, truputį padauginau. Grįžkim prie istorijos. Taigi veiksmas sukasi apie Klarą, Yomas ir jos norą juos išskersti. Galėčiau pasakyti kad viskas gali labai įtraukti ties 7-8 epizodu, Visiškai užvaldyti Ties 20, o po to jau polinkis žudyti blės... blės... Tai tarsi Japoniška Raganiaus animizacija, kuri gana vykusi. Pabaigą apspjaučiau nė neapsisukęs kėdėje (kuri beje be ratukų) ir nepagalvočiau kad ką nors įžeidžiau. Pabaiga atėmė visą balą, o būčiau dėjęs 10... 9/10

Veikėjai: Taip, turim Claymore - sidabrinių akių, šviesių plaukų "raganes", pusiau-žmones, pusiau-Yomas. Turim pačius Yomas, Visokiausių dydžių, atmainų ir jėgų. Turim "Organizaciją", kuri kuria Claymore'us, įsako joms, ir tvarko visą kitą, įtartiną veiklą, ir Turim žmones - paprastu niekuo neišsiskiriančius, bet visa ko šaltinį. Be jų nebūtų nei Yomų, Nei Claymore'ų, anei visos Organizacijos su savo įtartina veikla. Apskritai - įdomus kratinys. Išskyrus žmones. Kiekvienąkart susitikus naują Claymore jūs galvosite 'ką ji sugeba?" ir "Ar ji stabilios psichikos?" Nes turėsim ne vieną pavyzdį nestabilios. "Raganės" elgiasi kaip ir pridera: mažai kalba, daug daro, ir visiškai nusispjauna į tai, ką mano žmonės. Šaunuolės! 10/10

Animacija: Keista, savita, ir laaaabaaaai brutali. Kraujas, galūnės ar net pusė kūno, antroje pusėje sezono, jau nebestebins. Galėčiau ją sulyginti net su "Hellsing" Brutalumo lygiu. "Tik žinoma kraujo daugiau, nėra kam jo susiurbt" (vienos Raganės išmintis). Kovos įdomios, kadrų nepagailėta, aplinkosm ir judesiams taip pat, tai ko dar norėt? Žinoma tobulybei ribų nėra, bet užkliuvo man spalvų. Žinau kad anime istorija pilka, bet man norėjosi bent kraujo...hm... raudonesnio. Tad 9/10.

Garso Takelis: Mėgstamiausia mano dalis. Šįkart buvo taip. Vietos kuriose reikia iškirpti muziką. Vietos kuriose reikia pakeisti "gabalą". Ir vietos kuriose viskas per daug gerai. Viską galiu įmesti į tris žodžius: Roko simfoninis orkestras. Netrūks nei gitarų, nei būgnų, nei violončelių ir kontrabosų. Bet va pamenu vieną takelį, dėl kurio trūks plyš reiktų nušaut garso operatorių. Ir kas šiais laikais naudoja tokį kvailą, neaiškų, žemo dažnio būgno garso iškraipymą, a? 9/10

Viso: 9.25 - Tvirtas Devynetas tai būtų LABAI GERAI.

Verdiktas: Dedam į "Privaloma Peržiūrėti" skiltį ir šokliuojam kaip pasiutę. Taip tai anime apie karius. Taip tai anime apie MOTERIS KARES. Taip čia pilna smurto, kraujo ir fantastinių kovų. Taip berniukai ir mergaitės, PRIVALOMA jį peržiūrėti.

SholtZ, Kapitonas LOLA

0 komentarai (-ų):