2009 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Wolf's Rain

Labas Vakaras tiems kas skaitote šitą... daiktą...
Iškart noriu atsiprašyt kad gan senai berašiau savo bloge (visą mėnesį tingėjau ką nors paskrebent), bet juk genijams atleistina? Aha, aš irgi nemanau kad man kas atleis... Bet grįžkim prie pagrindinės vakaro temos. Wolf's Rain - dar vienas anime iš Okamura Tensai serijos. Tiksliai nežinau ar anime yra to paties pavadinimo mangos adaptacija ar atvirkščiai, bet nesvarbu. Ką gi - pradėkim!

Istorija: Nusikelkime į post-apokaliptinę žemę, kurioje tokio gyvio kaip Vilkas niekas nematė jau bemaž 200 metų. Kurioje žmonės gyvena vargingai, dauguma skursta ir badauja. Kurioje žmonės vieni kitus žudo dėl duonos kriaukšlės, kurioje viską valdo "kilmingieji". Ir čia mes sutinkame kelias personas kurios atrodo nė velnio kartu nesusijusios, bet visi iš bendro katilo. Vilkai. Jie neišnyko, jie tiesiog tūno įlindę į žmogiškus kiautus, kuriuos ir temato žmogaus akis.
Tad pradėkime susipažindami su herojais:
Kiba, Tsume, Hige ir Toboe. Keturi Vilkai kurie išsiruošė į kelionę. Paklausit kokią? Legenda byloja kad kai pasauliui ateis galas, žemėje atsivers Rojus. Bet kelią žinos tik Vilkai. Taigi ši laiminga šutvė ir susiruošė į rojų. Patirs jie kartu visko, ir šilto ir šalto, ir bado ir gerų medžioklių. Žodžiu visko ko galima tikėtis keliaujant per pasaulį. Sutiks jie ir priešų kurie norės juos nugalabyt, taip pat sutiks jie ir kitų Vilkų, kurie padės, bet labiau tikėtina kad vistik užpuls. Juk tai natūralu... ginti savo teritoriją...

Taigi Istorija nėra prasta. Primena Darker Than Black (abiejuose anime pagrindiniai veikėjai atrodo kaip žmonės, bet nėra žmonės, todėl slapstosi ir stengiasi neišlyst į viešumą.). Taip pat malonu visad malonu stebėti tą "kelionę link tikslo". Maniau kad taip ir nebus paaiškinta kaip baigėsi anime, bet va baigėsi. Ir dar kaip! Jei ne pabaiga, te išspausčiau 8, bet dabar 10.

Veikėjai: Čia jau gan greičiau prasisuksiu. Pagrindiniai veikėjai Vilkai, kurie įsisupę į žmonių pavidalus. tad nenuostabu kad vienu šuoliu jie pasiekia 5-tą namo aukštą, ar be maisto išgyvena savaitę.Taip pat nieko nuostabaus kad jie tokie "fucking awesome":D Juokauju. Veikėjai su išskirtiniais charakteriais ir labai išplėtoti. Kiekvienas kažkaip paženklintas, ir labai atitinka savo vardą. Na o jei kalbant apie žmones, tai jie gan padorūs. Na jei negalvosim apie tai kad kiekviename epizode kas nors prisigeria. 10 už linksmą šutvę.

Animacija: Dar vienas minusas. Animacija. Kaip anime su tokia istorija, žmonės dirbę prie animacijos galėjo pasistengti labiau. Juk nejau taip sunku buvo pridėti daugiau frame'ų? Daug maloniau žiūrisi kaip Vilkas plėšo gerklę po gabalėlį, nei kad čiakšt ir nebėra. O taip pat ir kokybė. Kartkartėm atrodo kad fizionomijos nenormalios. Bet ką jau čia. 9.

Garso Takelis: Yoko Kanno, Steve Conte ir kita draugija dirbusi prie Bebop. Klausimų bus? 10.

Viso: Pasiekė 9.75. Aukščiausias Balas! Kolkas. Bet vistiek apvalinsim iki 10. Dedamas prie "Must Watch" skyriaus ir... Apraudojamas, nes baigėsi.

Verdiktas: Norite nelabai romantiškos istorijos su daugybe linksmų ir kraują užvaldančių scenų? Rinkitės Wolf's Rain. Galbūt pirmi kąsniai nepatiks, bet po to surysite viską iki paskutinio trupinėlio. Garantuoju. Tad nelaukite, ir stverkit Wolf's Rain!

SholtZ.

P.S. Greitu laiku: Kuroshitsuji! "After all... I am one HELL of a Butler..." S. Michaelis.

1 komentarai (-ų):

Nosferatu rašė...

Galejai sakydamas, kad charas atitinka varda pridet vardu vertimus tuos dar ;)