2009 m. birželio 27 d., šeštadienis

Ergo Proxy


Labas Vakaras gerbiami Lietuvos televizijos Žiūrovai. Su jumis sveikinasi Kapitonas LOLA.
Šį vakarą mes apžvelgsime Anime pavadinimu "Ergo Proxy".

Iš Karto pasakysiu kad jis man patiko. Ir kad peržiūrėdamas grupės, kūrusios anime sąrašą radau kai ką įdomaus. Prie "Istorijos" prikišo nagus mano mylimas Shini'chiro Watanabe (kam nežinomas, tai jis ir buvo "mastermind behind" Cowboy BeBop). Daugiau nepliurpsiu ir rašau!

Istorija:
Nusikelkime į futuristinę ateitį, kurioje žmonės nebesiporuoja, o gimsta iš vienos, didelės mašinos vadinamos "Dirbtine gimda", kiekvienas toks žmogus turi palydovą - androidą, dar vadinamą AutoReiv'u, ir gyvena jie visi miestuose izoliuotuose nuo išorinio pasaulio. Matot įvyko karas ir daugiau nei 80% žmonijos žuvo per raketų, apginkluotų branduolinėmis galvutėmis "apsimėtymą". Trumpai tariant žemė užterštą, žmonija merdi, reikia mesijo. Čia ir pasirodo padarai vadinami "Proxy". Jie nemirtingi, jie galingi, greitesni už žmogaus akį, ir nežinia, draugai jie ar priešai. Į visą tai žiūrėsime dviejų asmenų akimis: Tai Re-l Mayer, ir Vincent Law. Re-l - vieno tokių utopinių miestų gyventoja. Ji užima gan aukštas pareigas, jos "senelis" patriarchas kuris ir valdo tą miestą. Re-l dar pirmame epizode susitiko vieną iš "Proxy", ir nuo to laiko jei nebeužteko to, ką ji išgirsdavo iš "senelio". Vincentas Law - pabėgėlis iš kito tokio miesto, kurį kažkas sulygino su žeme. Imigravo į Romdo (miestą kuriame gyvena Re-l), kur šeip ne taip praėjęs patikrinimus dabar mėgino pradėti gyvenimą iš naujo. Viena bėda - kažkodėl jis traukia monstrus "proxy" kurie jį besivydami žudo savo kelyje kas tik pasitaiko. Dar čia pat jam reikia naikinti "Cogito" virusu užkrėstus AutoReiv'us... Žodžiu makalynė į visas puses.

Istorija slinko nuobodžiai. Bent jau man. Iki kažkur 6/7 epizodo. Tada įvyko gal lūžis, gal dar kas, bet jau toliau žiūrėjau kaip patrakęs. O iki tol teko per prievartą pravėpsoti tas 25 minutes. Kitiems anime gali nepatikti, nes jame ne vien tik "kill kill kill kill!". Tai daugiau sci-fi, drama tipo. Vistik man kaip 16 metų gal ir per sunkus. Nes bemaž kiekvienas epizodas turėjo slaptą mintį ar kokią tais idėją kurią ir įliustravo. Kai kurias supratau, kai kurias ne. Taigi Istorijai dedu 9 ( būč dėjęs 8 bet Watanabe atleidžiu :D)

Veikėjai: Jų nėra daug, berods 8 pagrindiniai ir galybė antro plano. Pagrindiniai veikėjai labai išplėtoti, nors nėra pasakojama apie jų praeitį ar dar ką, vistik charakteriai labai stiprūs (turbūt Shini'chiro darbas, jam tai sekasi :D). Be Vincento ir Re-l su jais keliauja Pino, vaikas, tiksliau mergaitė, dar tiksliau kompaniono tipo AutoReiv'as. Mergaitė užkrėsta "Cogito" virusu, o kadangi užkrėstieji "išsiaugina" sielą, tai ir gavo ji sielą. Paprastą, vaikišką, nežinančią kas yra smurtas, o vien tik linksmybės.

Be mano jau minėtų personžų čia stovi ir mielieji "Proxy". Per visą anime pamatysit kaip ne vieną kartą jie pasirodo, ir kokios velniavos pridirba. 10 už tai kad Proxy tokie "kick-ass"

Animacija: Pasidomėjau ir sužinojau kad visas Ergo Proxy pieštas naudojant Cel animacija. Ką tai reiškia? Tai reiškia kad beveik viskas piešta ant popieriaus ir perkelta į kompiuterį, o ne iškart darytą kompiuteriu. Aišku neapsieta ir be 2D ir 3D modeliavimo, ir kitų specialiųjų efektų. Iškart pajusi kad piešta vien ant popieriaus, bet padaryta švariai, ne per daugiausiai kabliukų. Tik vienas didelis minusas. Anime per "tamsus". Aplinkos žmonės viskas pilka, juoda, ar padengta kitomis tamsiomis spalvomis. Tai ir atėmė malonumą prastumti laiką dieną. Nes dieną tiesiog nesimato ką žiūri. Visa būna tik vienas didelis Juodulys. Už tai duodu 8 (gerai, bet yra prie ko prikibti)

Garso takelis: O toks buvo..? Jei ir buvo tai nepastebėjau, nes priderintas taip kad neįkyrėtų ir nebūtų per daug jaučiamas. Bet kadangi ne per daugiausiai ir girdėjau tegaliu vertinti vienu 9. (Nes atsimenu tik pabaigoje muziką, o ji patiko.)

Viso: 9. Labai geras, į šedevrus galėčiau paimti, bet bet bet. Jeigu būčiau vyresnis ir viską būčiau perpratęs, tai ir galėčiau pasakyt: "Va žiūrėkit kokis fainas ledinis pingvinas, nai nai nai."O kadangi tebesu jauniklis, tai ir vertinu kaip Labai gerą.

Verdiktas: Prieš žiūrint pasitarkite su gydytoju ar vaistininku, nes galbūt tebesate per jaunas, arba per kvailas.

0 komentarai (-ų):