2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Great Teacher Onizuka - GTO

Great Teacher Onizuka - to paties pavadinimo mangos adaptacija, kurią sukūrė Tohru Fujisawa, 1997. Anime išleistas 1999 ir susilaukė didžiulio pasisekimo, taip pat buvo sukurtas live-action filmas ir net keliolikos serijų Tv serialas. Bet mes čia apžvelgsim kodėl šitas anime toks kick-ass.

Istorija: Eikichi Onizuka - Nijju ni sai, yoroshiku (Eikichi Onizuka, dvidešimt dviejų metų, malonu susipažint). Ne kartą išgirsim šiuos žodžius. Ne kartą per ašaras juoksimės iš Onizukos. Bet geriau papasakosiu apie ką aš čia. Eikichi Onizuka yra buvęs bosozoku (žr.wikipedia) ir dabar jis nori būti... mokytoju. Jis įstoja į koledžą ir dirba mokytoju kelias savaites. Pirmoji jo auklėjama klasė gan pikta, bet juk Onizuka paauglystėje buvo vadinamas Nelabuoju. Todėl keli exhibistionistiniai auklėjimo metodai atvedė juos į protą. Baigęs koledžą Ekichis gauna darbo prestižinėje "Holy Forest" mokykloje. Bet čia ir vėl jam koja pakišama. Vietoj to, kad gautų klasę kokios tikėjosi (ganguro merginos, 17-metės kurios tik ir nori išmėginti mokytojo "pagaliuką"), gavo klasę, kuri jau iš proto išvarė kelis mokytojus. Šantažas, kankinimai ir kitos linksmybės toje klasėje kasdienybė. Atrodytų iššūkis Onizukai. Bet juk jis užsibrėžė gyvenimo tikslą. Būti geriausiu mokytoju visame pasaulyje, pateisinti pasirinktą vardą - GREAT TEACHER ONIZUKA.

Pasakysiu atvirai - nekenčiu Slice of life, drama, school, ir panašių stilių anime. Bet GTO perspjovė viską. Anime turi kažką tokio kas prikaustys dėmesį ir nepaleis nė akimirkai. Taip pat atrodytų kad viskas bus vienu šablonu: kažkas kažką padaro Onizukai, jis duoda atkirty ir sutramdo blogus vaikus. Bet kad ir ką sugalvosi, viskas dažniausiai pasisuka priešingai (išskyrus kai jis mėgina "kabinti" merginas. Tai visada baigiasi nesėkme). Juokas. Juoko čia bus daug. juoksitės jūs, juoksis Onizuka, ir šeip, juoksis visi. Istorija mano akimis tobula. 10.

Veikėjai: Pagrindinis linksmybių Šaltinis - GTO, mokytojas kuriam nusispjaut į mokymą, ir svarbiausia mokinių savijauta. Direktorė kuri laisvalaikiu dirba valgykloje. Iškrypęs pavaduotojas nekenčiantis Onizukos. Ir Onizukos auklėjama klasė, kurioje yra protingų, kvailų ir Itin talentingų mokinių. Gaila kad dauguma savo talentą panaudoja ne ten kur reikia. Bet niekis, GTO atves juos į protą.

Visi veikėjai išplėtoti, nepatingėta sukurti praeitį kiekvienam iš jų, ir dabartinius poelgius susieti su praeities įvykiais. 10/10.

Animacija: O čia jau "Studio Pierrot" turėtų slėptis po lapais. 1999 ir 1998. Metais vyresnis "Cowboy Bebop" pasižymėjo kaip tuo laikmečiu gera animacija. Ko negalėčiau pasakyti apie GTO. Taigi animacija vidutinė, bet čia ją pataiso Onizukos "skausmo ir džiaugsmo" išraiška (kai pažiūrėsit, suprasit), tad 8/10.

Garso Takelis: Vien openingas vertas 10 Todėl spjaunu į viską ir rašau 10.

Viso: 9.5. OHO!

Verdiktas: Dedame į skiltį "Must watch". Užantspauduojame, ir išrėkiame pasauliui kad kada nors ir aš būsiu GREAT! taip pat paverkiame kad neturėjome tokio mokytojo kaip Onizuka ir manau viskas. A, taip, dabar jūsų moralė pakelta.

SholtZ

1 komentarai (-ų):

Nosferatu rašė...

Nu va, kai apie sita tai parasei jau flawless, kai kuroshiui tai pagailejai... :D