2009 m. gegužės 12 d., antradienis

Darker than Black: Kuro no Keiyakusha


Sveiki, Berniukai ir Mergaitės. Šiandien aš jums papasakosiu apie tokį anime, pavadinimu "Darker Than Black". Susipažinkime su mūsų šiandienos herojais: (Pradedant jums iš kairės) Huang, Yin, Hei ir Mao. Jie visi dirba viename sindikate, ir dažnai kovoja prieš blogiukus (bet dažniau tokie būna patys, čia iš kurios pusės pažiūrėsi)

Istorija: Taigi, nusikelkime į laikmetį, kai prieš dešimtį metų (kažkada) Vidury Tokijo išdygo paslaptingas daiktas vadinamas "Hell's Gate". Taip, va, ir vadina tą vietą kur vyksta paranormalūs reiškiniai, dėl kurio dingo senosios žvaigždės ir atsirado naujos - netikros, ir priviso, atrodo, žmonių turinčių antgamtinių sugebėjimų kuriuos vadina "Contractors". Turėti supergalių tikrai šaunu ar ne? Bet šitie "herojai" tam kad gautų jas, ne savo noru paaukojo žmogiškumą ir kiekvieną kartą pasinaudoję savo galiomis turi įvykdyti kažkokia užduotį (laužyti pirštus, lankstyti knygų kampus, gerti kraują ar tiesiog rūkyti, vartoti alkoholį)
Va ir susitinkam tuos 4 aukščiau išvardintus herojus. Tik vienas jų normalus žmogus (Jei dar nematėt ir pasakysit kuris, nupirksiu už 1ct ką nors gražaus) o kiti paveikti "Hell's gate" poveikio, vienaip ar kitaip. Kaip ir minėjau jie dirba sindikate. O dirba jie viską, nuo paprasto paketo atgavimo, iki nelabai paprastų asmenų pašalinimo misijų. Kiekvienas jų darbas vis kažkuo įdomus, ir retai yra susijęs su ankstesniais epizodais. Stilių pavadinčiau "Cowboy Bebop" (Jei kas jau matėt anime suprasit ką turiu omeny, jei ne, tai laukit kol ir jį peržvelgsiu.). O pagrinde visa istorija sukasi apie Hei - arba kaip jis save vadina viešumoje Li Shenshung. Pabaiga irgi pusiau tradicinė - japoniškai laiminga. Tad už istoriją rašau 10 (todėl kad žiūrint pasijutau lygiai taip, kai žiūrėjau BeBopa)

Veikėjai: Kad ir ne tokie gilūs ir pavyzdingi kaip Bebope, vistik yra savotiškai įdomus. Vienas toks bičas, Tensai Okamura, dirbęs prie BeBopo, dirbo ir čionais, tad ir galima įžvelgt daug panašumų tarp abiejų anime. Pagrindinis herojus Hei gali sakyt identiškas Spike. Abu prisidirbo praeityje, ir dabar negali su tuo susitaikyti, gyventi toliau. Kiti Veikėjai ne ką mažiau "laimingai" gyveno, todėl veikėjai gauna 9. ( Tikrai tingiu daugaiu rašyti nes žiūrėjau senai ir įspūdis išblėso)

Animacija: Tradicinė, graži švari. Nors norėjosi daugiau spalvų, ar efektų prikibti neturiu prie ko. Įprastas veikėjų pasivaikščiojimas gražus, kovų scenos nupieštos švariai, logiškai, trunkančios ne 10 dienų, o keletą sekundžių ar keletą minučių. Tad už animacija 9 (Norėjau daugiau efektų kada jie naudodavo savo galias, kad ir Juodai Balto nudažymo kai Hei purtydavo elektra)

Garso takelis: Trumpai Drūtai 10. Daugumos kompozitorė Yoko Kanno, kurios muziką dievinu.

Viso: 9,5 - Sakyčiau šedevras, jei ne keletas šian ar ten man nepatikusių detalių.

Verdiktas: Jūs Melancholiško charakterio, jums patiko Cowboy Bebop, Žiūrite tik tuos anime kuriuos rekomendavo draugai ir panašiai, tuomet žiūrėkit Darker than Black, ir "Juodasis Mirties Dievas" Atneš jums sėkmę, arba mirtį. Bet jei linksmiau, šį anime priskiriu prie "būtinai peržiūrėti" skyriaus.

SholtZ

1 komentarai (-ų):

Nosferatu rašė...

Duuuuuude... why u said bad things about this? It's great! ;) and I mean it.